ШОКАНТНА АНАЛИЗА НА ТУРСКИОТ НОВИНАР ЏАН ДУНДАР: ''ТУРЦИЈА ПРЕЖИВЕА ДВА УДАРИ ВО РОК ОД 5 ДЕНА''

TУРСКИОТ НОВИНАР ЏАН ДУНДАР: ''ТУРЦИЈА, ПРЕД ОКОЛУ 4 ГОДИНИ СЕ СООЧИ СО ДВА УДАРА, КОИ СЕ СЛУЧИЈА СО 5 ДЕНА РАЗЛИКА. А ВТОРИОТ Е ЦИВИЛНИОТ УДАР КОЈ СЕ СЛУЧИ НА 20 ЈУЛИ ИСТАТА ГОДИНА. ПРВИОТ БЕШЕ НЕУСПЕШЕН. ДОДЕКА ПАК ВТОРИОТ БЕШЕ УСПЕШЕН...''