Затворени избирачките места во вториот круг од претседателските избори во Турција

Затворени избирачките места во вториот круг од претседателските избори во Турција

Претседателот на Врховната изборна комисија на Турција Ахмет Јенер соопшти дека досега се преброени и потврдени 54,6 отсто од гласовите.

На вториот круг од претседателските избори повеќе од 64 милиони граѓани на Турција со право на глас избраа меѓу актуелниот претседател Реџеп Тајип Ердоган и кандидатот на опозициската коалиција Кемал Киличдароглу.

Според Изборната комисија, согласно преброените гласачки ливчиња, Ердоган води со 54,47 отсто, наспроти Киличдароглу за кого гласале 45,53 отсто од избирачите.

 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.