Никола Рибароски избран за претседател на Комората на друштва за геодетски работи

Никола Рибароски избран за претседател на Комората на друштва за геодетски работи

На редовно годишно собрание на Комората на друштва за геодетски работи, делегатите го избраа Никола Рибароски за претседател на оваа Комора.

Регистрирани 347 нови случаи на Ковид 19, починаа 11 пациенти

Регистрирани 347 нови случаи на Ковид 19, починаа 11 пациенти

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2013 тестирања, а регистрирани се 347 нови случаи на ковид-19.

Нови 307 случаи со Ковид-19, 14 починати, 658 оздравени пациенти

Нови 307 случаи со Ковид-19, 14 починати, 658 оздравени пациенти

Во последните 24 часа се направени 1854 тестирања, а регистрирани се 307 нови случаи на ковид-19.

За законска одредба од законот за лични карти, партнерите СДСМ и БЕСА доставуваат два предлог-закона

За законска одредба од законот за лични карти, партнерите СДСМ и БЕСА доставуваат два предлог-закона

Два предлог- закони за одредба од Законот за лични карти. Министерството за внатрешни работи предлага адаптација на уставното име а Беса предлага вклучување на етничката графа. Двата предлога главно се упатуваат на член 5 од Законот за лична карта, во...

Нови 356 случаи со Ковид-19, 15 починати, 587 оздравени пациенти

Нови 356 случаи со Ковид-19, 15 починати, 587 оздравени пациенти

Во последните 24 часа се направени 1906 тестирања, а регистрирани се 356 нови случаи на ковид-19.

Нови 72 случаи со Ковид-19, 13 починати, 1023 оздравени пациенти

Нови 72 случаи со Ковид-19, 13 починати, 1023 оздравени пациенти

Во последните 24 часа се направени 793 тестирања, а регистрирани се 72 нови случаи на ковид-19.

Грција ќе издава дигитален сертификат за вакцинација

Грција ќе издава дигитален сертификат за вакцинација

Премиерот на Грција Кирјакос Мицотакис изјави дека почнува издавањето на дигиталниот сертификат за вакцинација, што е уште една грчка иновација. За време на состанокот за текот на спроведувањето на националниот план за вакцинација, тој додаде дека оваа потврда не значи...

Џо Бајден стана нов претседател на САД

Џо Бајден стана нов претседател на САД

Свечено се колнам дека ќе ја исполнувам мојата функција како претседател на САД и оти на најдобар начин ќе го заштитувам и чувам Уставот на Соединетите Држави. Господ да ми помогне. 

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија