Грчкиот Парламент вечер ќе гласа за ратификација на Протоколот за членство во НАТО

Грчкиот Парламент вечер ќе гласа за ратификација на Протоколот за членство во НАТО

Околу 19 часот по локално време, доколку нема пролонгирање и доцнење поради обраќањата на пратениците, се очекува да се одржи гласањето во грчкиот Парламент за ратификација на Протоколот за членство во НАТО, јави дописничката на МИА од Атина.

Кратко, по 10.30 часот утринава, почна расправата на пленарната седница, што е во тек, за нацрт законот од Министерството за надворешни работи „Ратификација на Протоколот кон Северноатлантскиот договор за пристап на Република Северна Македонија“.

Гласањето, исто како и за ратификацијата на Договорот од Преспа, ќе биде со прозивање на сите 300-те пратеници кои ќе треба да кажат дали гласаат  „за“, „против“ и „воздржано“ за конкретниот нацрт закон. 

Please publish modules in offcanvas position.