Замената на класичните со е-цигари носи значителни здравствени придобивки

Замената на класичните со е-цигари носи значителни здравствени придобивки

Целосното префрлување од пушењето класични цигари кон употреба на е-цигари донесува значителни здравствени придобивки, како за пушачите, така и за нивната околина.

Почнува тестирање на вакцината против рак на луѓе, ги напаѓа сите тумори

Почнува тестирање на вакцината против рак на луѓе, ги напаѓа сите тумори

Револуционерна вакцина против рак, која напаѓа тумори низ целото тело влегува во фаза на тестирање врз луѓе, а научници од Универзитетот Стенфорд тврдат дека само една инјекција поттикнува имунолошка реакција на организмот и се напаѓаат сите тумори кои евентуално метастазирале.

Што треба да се прави, кога на се децата одговараат со „не“

Што треба да се прави, кога на се децата одговараат со „не“

Се чини дека станува неиздржливо, кога вашето детенце на секое прашање можно прашање одговара со „не“, но тоа е само фаза, која бргу минува.

Запишувањето на утрешните обврски ослободува од несоница

Запишувањето на утрешните обврски ослободува од несоница

Научници од Тексас, САД, тврдат дека ноќното запишување на утрешните обврски помага во борбата со несоница.

Намирници со кои најдобро се обновуваат белите дробови на пушачите

Намирници со кои најдобро се обновуваат белите дробови на пушачите

Консумирањето на домат и јаболко би можело да помогне во обновувањето на белите дробови кај поранешните пушачи.

Природен напиток кој го отстранува лошиот здив

Природен напиток кој го отстранува лошиот здив

Покрај редовното миење на забите, плакнењето на усната шуплина е клучна за одржување на хигиената на устата.

Приспивните песни важни за меморијата на бебињата

Приспивните песни важни за меморијата на бебињата

Најновото истражување, спроведено во САД покажува дека позитивните искуства и настани им помагаат на бебињата подобро да помнат.

Шест додатоци на водата кои го подобруваат варењето

Шест додатоци на водата кои го подобруваат варењето

Водата е најдобар пријател на организмот, но таа може да стане уште поефикасна со додатоци кои го подобруваат нејзиниот ефект и лесно може да се претвори во супер здрав напиток кој ги чисти организмот.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.