Денешните деца помалку играат надвор во однос на нивните родители

Денешните деца помалку играат надвор во однос на нивните родители

Едно истражување спроведено во Велика Британија покажа дека денешните деца поминуваат половина помалку време играјќи си на отворено во однос на нивните родители.

Лани зголемен бројот на браковите, намалени разводите

Лани зголемен бројот на браковите, намалени разводите

Повеќе склучени бракови, а помалку разведени се регистрирани во минатата година. Според објавените податоци на Државниот завод за статистика бројот на склучени бракови во 2015 година изнесува 14.186 и е за 2,7 проценти повеќе во однос на претходната година.

Кампања за подигнување на свесноста на заболувања на тироидната жлезда

Кампања за подигнување на свесноста на заболувања на тироидната жлезда

Здружението за борба против рак „Борка-за секој нов ден“ од Скопје кон крајот на месецов ќе спроведе национална кампања за подигнување на свесноста за тироидни заболувања во Македонија, насловена „Виолетов караван 2016“.

Значително намалување на бројот на грипозни во Кавадарци

Значително намалување на бројот на грипозни во Кавадарци

Значително намалување на бројот на заболени од грип во текот на изминатата седмица има регистрирано Центарот за јавно здравје од Кавадарци, информираше денеска епидемиологот Ристе Јовановски.

Зголемена зачестеноста на рак на дебело црево

Зголемена зачестеноста на рак на дебело црево

Податоците собрани во САД укажуваат на зголемување на зачестеноста на ракот на дебело црево, кај лица помлади од 50 години, пишува стручното списание „Cancer“.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија