Храна која предизвикува гасови кај бебињата

Храна која предизвикува гасови кај бебињата

Бебињата секојдневно испуштаат гасови и тоа е сосем нормална и природна појава. Но, понекогаш може да се случи тие да се чувствуваат непријатно поради некои намирници што предизвикуваат повеќе гасови од вообичаено.

Совети за поздрав и поцврст сон

Совети за поздрав и поцврст сон

Научниците меѓу 2014 и 2017 година спровеле неколку експерименти со кои ги утврдиле позитивните и негативните ефекти на тоа кога човек спие само на грб…

Неколку совети за негувана кожа

Неколку совети за негувана кожа

Порите се скоро невидливи на кожата, а тоа пак, значи дека нечистотиите и другите влијанија се уште помалку видливи.

Истата храна три дена по ред е штетна за човекот

Истата храна три дена по ред е штетна за човекот

Според рускиот нутриционист Рима Мојсенко, консумирањето исто јадење повеќе од два дена по ред, е опасно за здравјето.

Оревите помагаат против стрес

Оревите помагаат против стрес

Нервниот систем може да се одржува стабилен, меѓу другото, и со помош на ореви, изјави диетологот Маргарита Корољова за списанието „Нејшн њуз”.

Правилото 3-6-9-12 за дигитално воспитување на децата

Правилото 3-6-9-12 за дигитално воспитување на децата

Децата се сѐ повеќе зависни од интернетот, а во светот некаде почнаа да се отвораат и клиники за третман на зависност од повеќе допаѓања, следачи, внимание и слично. Стручњаци од повеќе земји ги здружуваат силите во обид „да ги спасат“

Овошјето и зеленчукот е најдобро да се јадат свежи

Овошјето и зеленчукот е најдобро да се јадат свежи

Некои намирници e најдобро да се консумираат сирови, свежи, зашто при обработката и готвењето може да изгубат од својствата корисни за нашето здравје.

Циметот помага против состојба на преддијабет

Циметот помага против состојба на преддијабет

Циметот ја подобрува контролата на шеќерот во крвта кај лица во преддијабетна состојба и може да го забави неговиот развој кон дијабетес, велат новите научни сознанија објавени во американскиот „Журнал“ за ендокринологија.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија