Десет знаци за дисфункција на имуниот систем, на кои треба да се внимава

Десет знаци за дисфункција на имуниот систем, на кои треба да се внимава

Автоимуните нарушувања се нарушувања, во кои имунолошкиот систем почнува по грешка да напаѓа делови од телото, бидејќи гледа на нив како на туѓи тела.

Операција со матични клетки им го врати видот на двајца Британци

Операција со матични клетки им го врати видот на двајца Британци

Британско-американски истражувачки тим изврши успешна операција за враќање на видот на две повозрасни лица, кои страдаат од макуларна дегенерација, што е поврзано со процесот на стареење на окото и предизвикува слепило.

Конзумирањето риба ја намалува депресијата

Конзумирањето риба ја намалува депресијата

Честото конзумирање риба резултира со намалување на ризикот за депресија за 17 отсто, се наведува во студија спроведена од научници од Универзитетот во кинескиот град Кингдао.

Експеримент: Како децата гледаат на загадувањето на океаните?

Експеримент: Како децата гледаат на загадувањето на океаните?

Во светските океани секоја година завршуваат 12 милиони тони пластика.

Спанаќот го регулира крвниот притисок

Спанаќот го регулира крвниот притисок

За побрзо и полесно подобрување на здравјето и физичкиот изглед, спанаќот треба да биде почесто присутен во исхраната.

Прескокнувањето на појадокот опасно за нашето здравје

Прескокнувањето на појадокот опасно за нашето здравје

Изоставувањето на појадокот може да биде штетно за нашето здравје, оти двојно го зголемува ризикот од артеросклероза, односно проширување на артериите.

Хранливоста на лебното дрво можно решение за гладта во светот

Хранливоста на лебното дрво можно решение за гладта во светот

Лебното дрво (Artocarpus) можеби го крие решението за проблемот со гладта во многу земји во светот.

Манука мед - најмоќниот природен антибиотик

Манука мед - најмоќниот природен антибиотик

Манука медот се смета за најздравиот мед на светот, кој се добива од растението манука, кое вирее единствено на подрачјето на Нов Зеланд и некои делови од Австралија.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија