Сезоната на респираторните инфекции, е во полн ек

Сезоната на респираторните инфекции, е во полн ек

Сезоната на респираторните заболувања, и нивниот најпрепознатлив признак – кашлицата, е во полн ек. 

Комбинацијата на кафе и попладневна дремка за кратко време ја враќа енергијата

Комбинацијата на кафе и попладневна дремка за кратко време ја враќа енергијата

Голем број луѓе пијат кафе со цел да се расонат.

Тест за рано откривање аутизам

Тест за рано откривање аутизам

Научници тврдат дека ги направиле првите чекори кон создавање нов тест за рано откривање аутизам, заснован на испитување крв и урина.

СЗО со нови препораки за превенција од туберкулоза

СЗО со нови препораки за превенција од туберкулоза

Светската здравствена организација (СЗО) денеска препорача нов пристат во тестирањето и лекувањето на лицата заболени од туберкулоза, пред се на високоризичните групи, како што се малите деца и инфициранити со ХИВ вирусот.

Замената на класичните со е-цигари носи значителни здравствени придобивки

Замената на класичните со е-цигари носи значителни здравствени придобивки

Целосното префрлување од пушењето класични цигари кон употреба на е-цигари донесува значителни здравствени придобивки, како за пушачите, така и за нивната околина.

Почнува тестирање на вакцината против рак на луѓе, ги напаѓа сите тумори

Почнува тестирање на вакцината против рак на луѓе, ги напаѓа сите тумори

Револуционерна вакцина против рак, која напаѓа тумори низ целото тело влегува во фаза на тестирање врз луѓе, а научници од Универзитетот Стенфорд тврдат дека само една инјекција поттикнува имунолошка реакција на организмот и се напаѓаат сите тумори кои евентуално метастазирале.

Што треба да се прави, кога на се децата одговараат со „не“

Што треба да се прави, кога на се децата одговараат со „не“

Се чини дека станува неиздржливо, кога вашето детенце на секое прашање можно прашање одговара со „не“, но тоа е само фаза, која бргу минува.

Запишувањето на утрешните обврски ослободува од несоница

Запишувањето на утрешните обврски ослободува од несоница

Научници од Тексас, САД, тврдат дека ноќното запишување на утрешните обврски помага во борбата со несоница.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија