Намирници со кои најдобро се обновуваат белите дробови на пушачите

Намирници со кои најдобро се обновуваат белите дробови на пушачите

Консумирањето на домат и јаболко би можело да помогне во обновувањето на белите дробови кај поранешните пушачи.

Природен напиток кој го отстранува лошиот здив

Природен напиток кој го отстранува лошиот здив

Покрај редовното миење на забите, плакнењето на усната шуплина е клучна за одржување на хигиената на устата.

Приспивните песни важни за меморијата на бебињата

Приспивните песни важни за меморијата на бебињата

Најновото истражување, спроведено во САД покажува дека позитивните искуства и настани им помагаат на бебињата подобро да помнат.

Шест додатоци на водата кои го подобруваат варењето

Шест додатоци на водата кои го подобруваат варењето

Водата е најдобар пријател на организмот, но таа може да стане уште поефикасна со додатоци кои го подобруваат нејзиниот ефект и лесно може да се претвори во супер здрав напиток кој ги чисти организмот.

Заштитете го бебето од студот, но не го затворајте дома

Заштитете го бебето од студот, но не го затворајте дома

Се додека бебето нема температура, без разлика колку е студено надвор, треба да се води на прошетка секој ден, препорачуваат експертите.

Овошните киселини ги бришат брчките

Овошните киселини ги бришат брчките

Киселините од овошјето, пред се од јаболките и цитрусите, како и од киселото млеко и виното, ги отстрануваат мртвите клетки од кожата, ја задржуваат влагата и ја враќаат свежината.

Стресот предизвикува проблеми со помнењето

Стресот предизвикува проблеми со помнењето

Шведско истражување покажало дека стресот има сериозно негативно влијание врз менталното здравје, и може да предивика сериозни, хронични проблеми со помнењето.

Витаминот Е помага при лекување на воспаление кај повозрасните

Витаминот Е помага при лекување на воспаление кај повозрасните

Воспалението на белите дробови најчесто е последица на инфекција со пнеумокока, односно бактериска стрептококус пневмонија (Streptococcus pneumoniae), а за одбрана се најбитни неутрофили - вид на бели крвни клетки.

Последни вести

Заман Македонија

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - СИТЕ ПРАВА ЗАДРЖАНИ.
Забрането е преземање на содржина без претходна дозвола на редакцијата.

Заман Македонија