Facebook hesabı kalıcı olarak nasıl silinir?

Facebook hesabını kalıcı olarak silmek ve tamamen kapatmak isteyenlerin hesap dondurma işlemi yapmadan tamamen silme işlemlerini bir bir yerine getirmesi gerekiyor.

BOLD – Facebook’a olan ilgi günden güne düşüyor ve kullanıcılar çeşitli sebeplerle Facebook hesaplarını kapatmak ya da silmek istiyor.

Ancak hesabı kalıcı olarak silmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var.

Eğer kapatmak istenilen hesaba bağlı sayfa ve gruplar varsa, bu işlemlerin ardından o sayfalar ve gruplar da siliniyor. Eğer grup ya da sayfaların silinmemesi isteniyorsa, ikinci bir yönetici alarak bu grup ve sayfaların silinmesi engellenebiliyor.

PC ÜZERİNDE SİLME İŞLEMİ

– İnternet tarayıcısı üzerinden facebook.com’a ve sonrasında e-posta ve şifre ile Facebook hesabına giriş yapılır,

– Ekranın sağ üst kısmında bulunan aşağı yönlü ok tuşuna ve ardından açılan penceredeki Ayarlar seçeneğine tıklanır,

– Sol tarafta bulunan Ayarlar bölümlerinden Facebook Bilgilerin kısmına geçiş yapılır,

– Açılan listenin en altında bulunan Dondurma ve Silme seçeneğinin sağındaki Gör butonuna tıklanır,

– Açılan sayfada Hesabı Kalıcı Olarak Silme başlığı altında bulunan Hesabı Sil butonuna tıklanır,

– Ekranın ortasında küçük bir kutucuk belirecek. Burada hesabı silme işlemini son kez onaylamak için hesabın şifresinin son kez girilmesi istenecek. Şifre boş alana girilerek mavi renkli Devam butonuna tıklanır.

MOBİLDE HESAP SİLME

– Facebook mobil uygulamasından hesap silmek için uygulama açılır ve giriş yapılır. Ardından üstte bulunan alt atla 3 çizgi şeklindeki menü butonuna basılır,

– Açılan menüden Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine, burada da Ayarlar seçeneğine dokunulur,

– Ardından açılan yeni sayfa aşağıya doğru kaydırılarak Hesap Sahipliği ve Kontrolü seçeneğine dokunulur,

– Açılan menüde Dondurma ve Silme seçeneğine dokunulur,

– Ardından açılan pencerede Hesabı Sil seçeneğine dokunulur,

– Hesabı İşlemine Devam Et butonuna dokunulur ve Facebook şifresi girilir.

SİLME TALEBİ 14 GÜN İÇİNDE İPTAL EDİLEBİLİR

Yukarıdaki adımları uygulandığında Facebook hesabının ve tüm verilerin tamamen silinme talebi oluşturulacak ve işleme konulacak. Hesabın silinme süresi 90 günü bulabilir.

Eğer istenirse bu sürenin ilk 14 gününde tekrar giriş yapılarak hesap geri getirilebilir.

14 gün içinde tekrar giriş yapılması durumunda Facebook, hesabın silinmesi talebini iptal ederek verileri geri yükler.

Please publish modules in offcanvas position.