Презентација на пристигнатата помош од ЕУ за справување со Ковид-19

Националниот координатор на странска помош во земјава и вицепремиер за европски прашања Бујар Османи, заедно со евроамбасадорот Самоел Жбогар и министерот за здравство Венко Филипче денеска ја презентираат донацијата од Европската Унија од уште осум уреди за механичка вентилација (респиратори) и различни единици на лична заштитна опрема, како поддршка за земјава во справувањето со пандемијата предизвикана од КОВИД-19.