SHMP “Jahja Kemal” organizon turne ndërkombëtar në shah “Kualiteti 2019”

Shahu në ShMP " Jahja Kemal " filloi të futet në vitin 2012. Fillimisht kjo lojë ishtenë kuadër të klubit të shahut , kurse nga viti 2015 si lëndë obliguese nga klasa e parë deri në klasën e tretë, dhe si lëndë zgjedhore nga klasa e katërt deri në klasën e gjashtë.

Pas kësaj menjëherë lindi nevoja për organizimin e garave të shahut, në të cilën do të marrin pjesë nxënësit nga ShMP " Jahja Kemal " por edhe nga shkollat tjera.ShMP " Jahja Kemal " dhe klubi i shahut " Gambit " çdo vit në maj, organizojnëturnetë ndërkombëtare të shahut " KUALITET " edhe atë në tre kategori. Turneu për fëmijë deri në moshën 8 vjeçare, turneu për fëmijë deri në 10 vjeç dhe turneu OPEN deri 18 vjeçNë vitin 2016 filluam me turneun e parë me 50 pjesëmarrës. Në 2017 dhe 2018,ata do të rriten në turne të rinisë ndërkombëtare me pjesëmarrjen e lojtarëve të rinj tëshahut nga Bullgaria, Shqipëria, Serbia, Rumania, Kroacia, Norvegjia dhe Franca.Përfitimet dhe mësimet nga shahu janë të dukshme tek të gjithë fëmijët.Përveç faktit që ne duam të tërheqim sa më shumë fëmijë të jetë e mundur të marrin pjesë në këtë sport, në të njëjtën kohë ne duam që loja e shahut të bëhet një hobi i çdo fëmije. Duke luajtur shah, fëmija forcon përqendrimin , kujtesën dhe sidomos aftësinë për të zgjidhur çdo lloj të problemeve, për të mposhtur humbjen në një mësim dhe për një kohë më të gjatë të jetë dinjitoz në fitore dhe jo për të poshtëruar kundërshtarin.Shahu të mëson në fair play. Edhe këtë vit nën organizimin ShMP “Jahja Kemal” dhe klubit të shahut "Gambit", filloi turneu i shahut “Kualiteti 2019” me pjesëmarrje ndërkombëtare. Për fituesit ose humbësit, vlerësimet dhe të gjitha analizat tjera ju rekomandojmë të vizitoni linkun e mëposhtëm.

http://chess-results.com/tnr424895.aspx?lan=1

http://chess-results.com/tnr424966.aspx?lan=1

Please publish modules in offcanvas position.