Neto paga mesatare në janar 22.750 denarë

Neto paga mesatare në janar 22.750 denarë

Neto paga mesatare e paguar mujore për të punësuar në Maqedoni në janar të këtij viti ka arritur 22.750 denarë dhe ka qenë për 2,2 për qind më e madhe në krahasim me janarin e vitit të kaluar, njoftoi sot...

Më shumë firma janë tregtare dhe nga industria ushqimore

Më shumë firma janë tregtare dhe nga industria ushqimore

Vitin e kaluar në Maqedoni kanë punuar 1,9 për qind më shumë subjekte afariste në krahasim me vitin 2015. Sipas të dhënave të publikuara të Entit Shtetëror për Statistikë në Republikën e Maqedonisë në vitin 2016 aktiv kanë qenë 71.519...

BPRM nga muaji i ardhshëm me shërbim bankar elektronik

BPRM nga muaji i ardhshëm me shërbim bankar elektronik

Shërbim bankar elektronik për kryerjen e qarkullimit pagesor jashtë vendit për nevojat e shtetit dhe organeve shtetërore, vendosi Banka Popullore e Republikës së Maqedonisë (BPRM).

Biznese sociale për zgjidhjen e problemeve shoqërore

Biznese sociale për zgjidhjen e problemeve shoqërore

"Gjenerimi i ideve dhe biznes modeleve" është tema e punëtorisë që do të mbahet sot në Shkup, në organizim të Seavus qendër edukative dhe zhvillimore (SEDC) dhe Seavus Inkubator në bashkëpunim me Të rinjtë Info.

Më të larta çmimet e prodhuesve të produkteve industriale

Më të larta çmimet e prodhuesve të produkteve industriale

Çmimet e shitjes të prodhuesve të produkteve industriale në janar të këtij viti janë më të larta për 0,4 për qind në nivel mujor, ndërsa për 3,1 për qind në nivel vjetor, kumtoi Enti Shtetëror i Statistikave.

Banka Botërore miraton huanë 100 milionë dollarë për Shqipërinë

Banka Botërore miraton huanë 100 milionë dollarë për Shqipërinë

Bordi i Drejtorëve Ekzekutivë të Bankës Botërore miratoi sot një hua prej 100 milionë dollarësh për politikat e zhvillimit të sektorit financiar për Republikën e Shqipërisë.

Maqedoninë në janar e vizituan 25,031 turistë të huaj

Maqedoninë në janar e vizituan 25,031 turistë të huaj

Në janar të këtij viti vendin e kanë vizituar 25.032 turistë të huaj, të cilët kanë realizuar 46.137 bujtje. Më të numërt kanë qenë turistë nga Greqia, Bullgaria, Shqipëria, Turqia dhe Serbia.

Azeski: Infrastruktura mbetet prioritet

Azeski: Infrastruktura mbetet prioritet

Politika ekonomike e Maqedonisë të dalë jashtë kufijve të vendit, me investime në zinxhirët e mëdha tregtare dhe ndërtimin e kapaciteteve hotelerike, të cilat do ta tërhiqnin prodhimtarinë tonë në tregun rajonal. Në botë ekzistojnë vetëm ekonomi konkurruese dhe jokonkurruese.

Lajmet e fundit

Zaman Maqedoni

ZAMAN.MK ©
1994 - 2020 - TË GJITHA TË DREJTAT JANË TË REZERVUARA.
Materialet në këtë faqe nuk mund të përdoren pa lejen paraprake të redaksisë.

Zaman Maqedoni